Om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen hebben wij met een aantal partners een samenwerking. Uiteraard opereren wij geheel onafhankelijk en zijn we niet gebonden. Hieronder kan je zien tot welke financiers wij toegang hebben.

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Je kunt ons bereiken via:

+31 (0)85 303 56 65 of info@smartfunding.nl

woman smilling

Bancaire financiering

Een klassieke vorm van financiering: de bank stelt een bedrag beschikbaar om een bepaalde periode te gebruiken. Over dit bedrag wordt rente betaald. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een rekeningcourantfaciliteit of een lening met een vaste looptijd.

ABN AMRO


ABN AMRO bedient retail, private banking en corporate banking klanten met een primaire focus op Nederland en met selectieve activiteiten in het buitenland. In Nederland wordt klanten een uitgebreid en compleet pakket aan producten en diensten aangeboden.

Rabobank

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener, met haar wortels in Nederland. Vanuit onze coöperatieve grondslag verbinden zij mensen en delen ze kennis. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening. Internationaal richten zij zich vooral op de food- en agribusiness.

ING

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese basis gericht op het leveren van bankdiensten. Door kennis en ervaring, toewijding om uitstekende diensten te verlenen en wereldwijde activiteiten kunnen zij voldoen aan de wensen van een brede klantengroep. Deze bestaat uit particulieren, gezinnen, kleine bedrijven, grote ondernemingen, instellingen en overheden. 

Alternatieve financiering

Voordegroei

Voordegroei is een financieringsplatform gericht op het topsegment van het midden- en kleinbedrijf. Wij brengen groeibedrijven die op zoek zijn naar groeifinanciering en investeerders die op zoek zijn naar nieuwe investeringskansen bij elkaar. Snel, professioneel en op transparante wijze.

NEOS Business Finance

NEOS Business Finance is een direct lender en verstrekt leningen aan het Nederlandse MKB. Het gaat hier om leningen bestemd voor onder meer groei, overname, uitbreiding en herfinanciering.

Spotcap

Spotcap is een zakelijk kredietverstrekker voor het MKB. Als online financieringspartner van ondernemers biedt Spotcap flexibel zakelijk krediet van €10.000,- tot €300.000,- met een looptijd van maximaal 24 maanden. Middels geavanceerde technologie en een team van experts kan Spotcap al binnen één werkdag de complete kredietaanvraag beoordelen.

Funding Circle

Funding Circle is een wereldwijd online leenplatform voor MKB-ondernemers die op zoek zijn naar snelle en eenvoudige toegang tot zakelijk krediet. Wij brengen investeerders rechtstreeks samen met ondernemers voor leningen van € 10.000,- tot € 250.000,- met een looptijd van 6 tot 60 maanden. Deze zijn te allen tijde boetevrij inlosbaar. Ondernemers krijgen binnen 24 uur een beslissing op de kredietaanvraag.

Caple

Bij Caple verstrekken wij groeikredieten (€500,000 - €5.000.000) daar waar traditionele banken ophouden. Wij financieren zowel groei als transacties in de kapitaalsfeer. We kijken bij toekenning vooral naar het strategisch plan van uw onderneming. Daarmee komen we tot een passende propositie: een realistisch en houdbaar groeikrediet waarmee u jaren vooruit kunt. Zonder garanties of zekerheden.

InvoiceFinance

InvoiceFinance is geen bank, maar het zijn ondernemers. Net als jij. Dat merk je aan hun manier van werken. Ze schakelen snel en denken met je mee. Ze kijken naar hoe je bedrijf nú draait, niet 5 jaar geleden. Daardoor heb je bij InvoiceFinance meer mogelijkheden dan bij de meeste andere financierders. InvoiceFinance helpt MKB ondernemers bij het realiseren van hun ambities, zoals de bank dat vroeger nog deed. Met doorlopend zakelijk krediet (van €10.000 tot €1 miljoen) voor bedrijven met minimaal €100.000 omzet. Binnen 24 uur geregeld, zonder gedoe en met de aller- allerbeste service.

Ebury

Ebury biedt een korte termijn financiering waarmee inkopen gefinancierd worden. Op basis van het risicoprofiel wordt er bepaald welk bedrag er beschikbaar wordt gesteld (vanaf 50,000 EUR tot max. 3,000,000 EUR). Dit bedrag staat kosteloos klaar en kan naar eigen invulling worden gebruikt om inkoopfacturen mee te financieren tot een periode van max. 150 dagen per inkoopfactuur. De financiering wordt vooral gebruikt ter voorfinanciering van import uit bijvoorbeeld China.

CROWDFUNDING

Collin Crowdfund

Via haar online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze MKB-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 2.500.000 kunnen terecht bij Collin.

Geldvoorelkaar.nl

Geldvoorelkaar.nl is het grootste en meest ervaren crowdfundingplatform in Nederland. Via Geldvoorelkaar.nl is inmiddels voor meer dan 136 miljoen euro aan projecten gefund. Dit is mogelijk gemaakt door duizenden investeerders die (voor veelal kleinere bedragen) beleggen in aantrekkelijke projecten. Hiermee wordt de “echte” economie ondersteund, profiteren investeerders van rendement en maken MKB ondernemers hun ambities waar. #ShareYourAmbition!

Symbid

Symbid begon in 2011 als het eerste aandelen crowdfunding platform ter wereld. Onze missie: Wij willen ondernemerschap faciliteren door iedereen die anders durft te zijn en zijn droom najaagt toegang te geven tot de benodigde financiering om zo de ondernemersdroom te kunnen realiseren. Inmiddels hebben we meer dan 130 ondernemers aan financiering geholpen door de uitgifte van aandelen. In totaal voor ruim 13 miljoen euro. Op basis van jarenlange ervaring helpen wij dagelijks startups en groeiende bedrijven aan de benodigde financiering om hun dromen te realiseren.

FACTORING

DAS Factoring

DAS Factoring staat voor slim ondernemen. Je verkoopt je debiteurenportefeuille op continue basis en ontvangt binnen 24 uur 85% van de waarde van de uitstaande vorderingen, minus een factorfee. Wij zorgen namens jou voor de afhandeling van de debiteuren. Zodra de debiteur de factuur volledig aan ons heeft betaald, ontvang je het resterende bedrag minus de financieringskosten. Naast financiering van debiteuren, draag je dus ook het beheer van jouw debiteuren portefeuille over aan DAS. Zo kun je nog eens extra besparen!

Voldaan

Voldaan is dé factormaatschappij voor het MKB. Wij richten ons op ondernemingen met een omzet tot EUR 5 miljoen per jaar. Onze kernbegrippen zijn Simpel, Transparant en Toegankelijk. Binnen 24 uur kunnen wij kosteloos een raamovereenkomst aanbieden. Een ondernemer bepaalt zelf welk factuur hij verkoopt. Wel zo flexibel! Bij voldaan bepaalt de klant zelf welk factuur er verkocht wordt. Levert de klant op een werkdag voor 14.00 uur facturen aan? Dan kopen en betalen wij die nog dezelfde dag! Voldaan vraagt alleen een vergoeding over de gekochte factuur.  Maakt de ondernemer geen gebruik van onze dienstverlening? Dan betaalt hij ook niks.

Boozt24

Boozt24 is geen bank of verzekeraar, maar een groep ondernemers die zich tot doel hebben gesteld het Nederlandse MKB op een aantrekkelijke manier van werkkapitaal te voorzien. Boozt 24 zorgt ervoor dat je binnen 24 uur geld krijgt voor jouw verstuurde facturen. In tegenstelling tot factoring, blijf je als ondernemer in control over je debiteurenportefeuille.

Debiteurenbeurs

Debiteurenbeurs is de meest transparante factormaatschappij van Nederland. Op dit peer-to-peer crowdfactorplatform kunt u uw vorderingen op bedrijven en instellingen veilen op onze marktplaats. Ondernemers profiteren van de onderlinge competitie tussen financiers. Debiteurenbeurs werkt snel, is flexibel en transparant. Het is de enige factormaatschappij in Nederland met een ontheffing van de Autoriteit Financiële Markten. Met Debiteurenbeurs lost u kortlopende liquiditeitsbehoeften snel op. 

Svea

Svea koopt door middel van Factoring b2b facturen van ondernemers en betalen deze binnen 24 uur aan hen uit. Op deze manier genereren wij direct werkkapitaal voor ondernemers en brengen betalingstermijnen terug naar 1 dag! Naast de razendsnelle betaling, neemt Svea met Factoring ook het kredietrisico én debiteurenbeheer van je over. Zo ondernemers zich zorgeloos focussen op wat zij graag doen; ondernemen.

Svea is onderdeel van het Zweedse Svea Ekonomi. Door de banklicentie van onze moedermaatschappij hebben wij zeer sterke financiële armslag en durven we met onze brede ervaring op het gebied van Credit Management net een stap verder te gaan. Svea maakt ondernemen mogelijk

LEASE

BEEQUIP

BEEQUIP laat Nederlandse bedrijven in de bouw, infra en logistiek groeien met behulp van equipment leasing oplossingen. Onze relaties kunnen rekenen op flexibiliteit en snelheid. BEEQUIP vindt dat de financiering van het equipment bijna altijd mogelijk moet zijn. BEEQUIP kijkt verder dan bedrijfscijfers, kasstromen en contracten door eerst de waarde van het equipment te beoordelen. BEEQUIP is gespecialiseerd in de volgende equipment categorieën: Grondverzet, Kranen, Heftrucks, Bouwmachines, 
Containers, Haven, Energie, en Vrachtwagens.

ProfLease

ProfLease is een bank- en leveranciersonafhankelijke leasemaatschappij die zich gespecialiseerd heeft in het leasen van digitale technologie, medische apparatuur en productiemachines. Alle aangeboden leaseoplossingen bieden de flexibiliteit om de in de leaseovereenkomst opgenomen objecten aan te passen aan de veranderende behoeften in zowel de organisatie als op de markt. Bij de ProfLease maatwerkoplossingen blijft de relatie tussen de klant en de leverancier van de bedrijfsmiddelen volledig intact.

MediLease

MediLease is een leasemaatschappij al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het leasen van objecten in de medische wereld. De klanten van MediLease zijn kleine zelfstandigen ondernemers tot grote medische instellingen. Ook de objecten zijn zeer verschillend zoals lasers voor cosmetica, ziekenhuisbedden, rolstoelen, MRI’s, inrichting voor tandarts behandelkamers en operatiekamers. MediLease biedt zowel operationele als financial lease in de range van € 5000,00 tot investeringen van vele miljoenen Euro’s.

AutoLease Support

AutoLease Support is dé onafhankelijke lease specialist die haar klanten adviseert en ondersteunt bij het besparen op leasekosten. Voor zowel de zakelijke klant als de particulier. Als wij je wensen in kaart hebben gebracht, zorgen wij voor het scherpste leasetarief en beste voorwaarden door minimaal 5 offertes te vergelijken. Meer dan 25 leasemaatschappijen en tientallen autobedrijven werken nauw samen met Auto LeaseSupport. Klanten kunnen hierdoor altijd rekenen op concurrerende tarieven voor zowel nieuwe als gebruikte personen-/ bestelauto’s.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat SmartFunding voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Of doe meteen de online Intake.

Doe de online intake

Waarom SmartFunding?

1
Onafhankelijk advies

2
Lokale kennis & betrokkenheid

3
Persoonlijke begeleiding