Terug naar overzicht

Waarom begeleiding je verder helpt

door Rob Beemster

Er is tegenwoordig zoveel keuze op de kredietmarkt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is bijna onmogelijk om tussen alle kredietaanbieders de partij te vinden die de beste service kan bieden, er zijn simpelweg te veel aanbieders. Kredietaanbieders en -adviseurs zien deze ontwikkeling ook en bieden daarom (veelal online) hulp aan. Prachtige marketingkreten als ‘wij helpen u binnen enkele minuten’ en ‘binnen een dag gefinancierd’ klinken fantastisch, maar helaas is dit niet de begeleiding waar een serieuze ondernemer mee verder kan. Een chat of vragenlijst op internet is geen goede begeleider voor een investeringsproject, in een korte chatsessie is er niet voldoende tijd om een goed overzicht op te stellen.

Complete begeleiding

SmartFunding heeft de intentie om ondernemers juist gedurende het gehele proces te helpen van idee naar financiering. Zo kunnen wij onder andere bijstaan bij en helpen met het opzetten van een businessplan, het zoeken naar financiers en het bepalen van de beste financier voor het project. Ook na de financiering bieden wij ondersteuning aan de ondernemer waar nodig. Kortom, gedurende het gehele proces staan wij ondernemers bij.

Financiering zoeken is lastig. Aangezien je het niet vaak doet, is het lastig om hier ervaring in op te doen. Ook verandert de markt zo snel dat ervaringen uit het verleden al snel niet meer toepasselijk zijn op de huidige situatie. Een stabiele en praktische ondersteuning is daarom zeer waardevol.

Contact met de financier

Ik chat niet met een ondernemer, maar ga persoonlijk langs om de punten op de i te krijgen. Een goed uitgewerkt plan helpt bij het zoeken naar serieuze financiers. Voor de financier is het ook positief, een deugdelijk plan en duidelijk risicoprofiel helpt om het geheel pragmatisch te beoordelen. De kans is groot dat de financier genoegen neemt met een lagere vergoeding op de lening als je zaken op orde zijn. Wanneer het businessplan een ratjetoe is, moet je meer betalen. Dit komt doordat de financier het risico wat zij loopt minder goed inschatten en daarom veilige keuzes zal maken.

Ik ben daarom tijdens het proces erg alert. Ik sta voor de ondernemer en het plan. Nauw contact, ruime ervaring in de wereld van financieringen en een groot netwerk van mogelijke financiers maken SmartFunding een sterke partij waar de ondernemer daadwerkelijk van kan profiteren.

Voor advies of vragen kun je altijd contact op nemen met Rob of een van de andere SmartFunding adviseurs. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met SmartFunding via +31 85 303 56 65 of info@smartfunding.nl.