Terug naar overzicht

Succesvolle begeleiding Brownies&downieS Harderwijk

De adviseurs van SmartFunding delen graag hun kennis en ervaringen. Deze keer het woord aan Jeroen van Vark van regio's Eindhoven en Den Bosch. Hij zet in deze blog graag zijn relatie Brownies&downieS Harderwijk in de schijnwerpers.

Medio vorig jaar kwam ik in contact met drie ambitieuze startende ondernemers die de wens hadden om een eigen horecaonderneming te beginnen. Vader en twee dochters Spijker omarmden Brownies&downieS, een lunchconcept waarbij mensen met een beperking de kans wordt geboden om zichzelf als kanjer te ontplooien. Ik werd benaderd om de start van dit concept te begeleiden en te zoeken naar passend startkapitaal.

Al in het eerste gesprek kwam ik erachter dat ik met een sterk team te maken had. Alle facetten om een goede lunchroom te runnen waren aanwezig, Ronald met zijn horeca-achtergrond, Pernilla met haar ondernemingsachtergrond en Andrea met haar praktijkervaring met het werken met mensen met een beperking. De businesscase werd door henzelf geschreven waarna ik vanuit SmartFunding opzoek ging naar de juiste financieringsoplossing. De oplossing bestond uit een leaseconstructie voor de keuken, een lening voor de verbouwing en inventaris en werkkapitaal voor de opstartfase. Deze hebben we uiteindelijk bancair onder kunnen brengen. Een succesvol, maar intensief traject waarin we veel van elkaar geleerd hebben.

“Als Brownies&downieS Harderwijk willen wij mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een werk- of stageplek bieden. Deze Kanjers verdienen een plek om zich te kunnen ontwikkelen en ontplooien,” aldus de familie Spijker. Medio mei gaat de zaak open aan de Donkerstraat 27a in Harderwijk. Voor een heerlijke banoffee pancake of Tony Chocolonely brownie of blondie ben je daar aan het juiste adres. Wij zijn fan!

Voor advies of vragen kun je altijd contact op nemen met Jeroen of een van de andere SmartFunding adviseurs. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met SmartFunding via +31 85 303 56 65 of info@smartfunding.nl.