Terug naar overzicht

De Dove Kwasten van Hans van Hartskamp

De adviseurs van SmartFunding delen graag hun kennis en ervaringen. Deze keer het woord aan Marcel Monteba van regio Utrecht. Hij zet in deze extra blog graag zijn relatie Dove Kwasten in de schijnwerpers.

Soms kom je ondernemers tegen die je meteen het goede gevoel geven. Hans van Hartskamp is zo’n ondernemer. Van zijn bedrijf Dove Kwasten had ik in de wandelgangen als eens gehoord en de naam was blijven hangen. De naam met een kwinkslag geeft de bedrijfsactiviteit treffend neer en doet de oren spitsen.

In 2012 is het bedrijf gestart en werd de eerste dove schilder opgeleid. Nu, 6 jaar later, staat er een stabiel bedrijf met een mooie klantenportefeuille en zijn er meerdere dove en slechthorende schilders verbonden aan de onderneming. In andere woorden, Dove Kwasten is klaar voor de volgende stap en hier start SmartFunding’s samenwerking met het bedrijf.

Tijdens onze eerste ontmoeting maakte Hans indruk met zijn vastberadenheid en toekomstvisie. Over die visie wilde hij graag sparren en hij was daarnaast op zoek naar extra werkkapitaal om als back-up achter de hand te hebben. Dat werkkapitaal was via de huisbank snel geregeld.

Uit de sparsessies is het idee gekomen om het concept van Dove Kwasten te gaan franchisen. Aangesloten schilders krijgen door de begeleiding en hulp van het platform de gelegenheid om te gaan ondernemen. Hans, zelf slechthorend geboren, heeft zijn kans gegrepen en gunt deze ook aan anderen. Om Hans’ slogan te gebruiken: “Uw ‘Social return’ is ons schilderwerk.”

Voor advies of vragen kun je altijd contact op nemen met Marcel of een van de andere SmartFunding adviseurs. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met SmartFunding via +31 85 303 56 65 of info@smartfunding.nl.