Terug naar overzicht

Event Amsterdam van 20 september

De adviseurs van SmartFunding delen graag hun kennis en ervaringen. Deze keer het woord aan Dirk-Jan Weijers van regio's Amsterdam en 't Gooi. Hij blikt terug op de meeting in Amsterdam en nodigt scale-ups uit voor een vervolg. 

In het hartje van Oud-Zuid, net aan het einde van de Cornelis Schuytstraat, vond op 20 september 2018 een meetup plaats van SmartFunding Amsterdam.

Zoals gebruikelijk in deze dynamische en diverse stad, was de gehele bijeenkomst in het Engels, zodat zowel Nederlandse als internationale ondernemers aan konden sluiten. De eerste spreker, Nick Reineman van Startup Boot en WBSO Software, focuste op subsidies en lichtte toe dat deze financieringsbron de goedkoopste manier van funding is. Nick begon zijn verhaal met loonsubsidies voor innovatieve bedrijven, de zogenoemde WBSO, en eindigde met zachte leningsvormen van regiofondsen. Zijn verhaal sloot zo op een natuurlijke manier aan bij mijn verhaal. Ik heb de aanwezigen bijgepraat over de financieringsmogelijkheden van SmartFunding en identificeerde de acht voornaamste vormen van funding, van bancaire leningen tot crowdfunding. Veel aandacht ging uit naar crowdfunding, een op het moment erg populaire vorm van financiering. Binnen het crowdfundingaanbod bestaat een grote verscheidenheid en sommige vormen passen heel goed of juist helemaal niet bij bedrijven. Een goed overzicht van het aanbod is erg nuttig.

De groep aanwezigen was een mooie mix van startups en groeiers. Niet alleen tijdens de bijeenkomst, maar ook daarna tijdens het netwerken, hebben goede gesprekken plaatsgevonden. Zo goed, dat we meteen een nieuwe bijeenkomst gepland hebben. Op woensdag 24 oktober vindt de volgende meetup plaats in de business club van de A’DAM Toren.

Speciaal voor scale-ups, de groeiers, organiseert SmartFunding samen met LinkedIn Marketing Solutions, WBSO Software en Symbid een meeting. Aanmelden kan via de event-button bovenaan de pagina of via Meetup.com.

Voor advies of vragen kun je altijd contact op nemen met Dirk-Jan of een van de andere SmartFunding adviseurs. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met SmartFunding via +31 85 303 56 65 of info@smartfunding.nl.