Terug naar overzicht

Een sterk staaltje flexibiliteit

De adviseurs van SmartFunding delen graag hun kennis en ervaringen. Deze keer het woord aan Diana Korsse van regio’s Amsterdam en ’t Gooi. Haar les: “Durf te zoeken naar de beste oplossing, er zijn partijen die kunnen meedenken.”

Wanneer we het hebben over meedenken in de financiële sector schiet bij veel van mijn leeftijdsgenoten direct de slogan ‘De NMB denkt met u mee.’ door het hoofd. Al jarenlang is voor zowel grote als kleine organisaties meedenken met de klant een ontzettend belangrijk speerpunt. Echter ontbreekt het vooral de grote partijen om diverse redenen aan de mogelijkheden om daar op een toereikende wijze invulling aan te geven. Bureaucratie en wet- en regelgeving smoren de kern van het meedenken in de kiem. Wanneer meedenken op zich al een gevecht is, wordt het vrijwel onmogelijk om ook flexibel en inventief te zijn. Zou je denken…

De uitzonderingen

Onlangs werden Dirk-Jan en ik door een onderneming benaderd die hulp nodig had bij het vinden van financiering. Uit het kennismakingsgesprek kwam naar voren dat de onderneming een sterke groei doormaakt en het aantal landelijke vestigingen fors wil uitbreiden. De gebruikelijke oplossingen in zo’n situatie, bijvoorbeeld rekening-courantkrediet, bleken niet flexibel genoeg om de groei van de onderneming op te vangen. Daarbij kwam dat de andere veel voorkomende optie factoring geen alternatief leek. De branche waarin de onderneming acties was, heeft door specifieke wetgeving weinig ervaring met factoring.

De oplossing

Toch wisten wij een factormaatschappij te vinden met ervaring in de specifieke branche. Gelukkig wilde deze maatschappij uitbreiden binnen de branche en konden we snel schakelen. Een kort overleg, één klantgesprek en een onderlinge telefonische afstemming was alles wat nodig was om binnen twee weken een offerte uit te brengen, ruim op tijd voordat de bank haar aanbod kon doen. Niet alleen de ondernemer, maar vooral de factormaatschappij heeft zich erg flexibel opgesteld en is met innovatief en out of the box-denken erg snel tot een aanbod gekomen en ook tegen sterk concurrerende prijzen.

De praktijk

Onze ervaring bewijst maar weer dat er wel degelijk financiële partijen zijn bij wie het lukt om meedenken daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Ook blijkt dat er vele wegen zij die naar Rome leiden, er zijn namelijk meer alternatieven dan je denkt. SmartFunding kent de aanbieders, hun specialiteiten en hun voorwaarden. Wij zijn door ons uitgebreide netwerk uitstekend in staat een ondernemer met de juiste financier in contact te brengen, ook als de business afwijkt van de standaard.

Voor advies of vragen kun je altijd contact op nemen met Diana of een van de andere SmartFunding adviseurs. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met SmartFunding via +31 85 303 56 65 of info@smartfunding.nl.