Terug naar overzicht

SmartFunding breidt uit met komst nieuwe adviseur

Met groeiende vraag naar MKB financiering groeit SmartFunding en breidt het landelijke concept in Amsterdam uit met de komst van een extra adviseur. Diana Korsse gaat samen met Dirk-Jan Weijers MKB-ondernemers in de regio Amsterdam en 't Gooi​ helpen hun financiering zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij hun ambities. Onvoldoende toegang en inzicht in de mogelijke financieringsvormen maakt dat ondernemers kansen onbenut laten. Door persoonlijke begeleiding, onafhankelijk advies en lokale kennis bieden de adviseurs een financieringsmix die precies past bij de ondernemer en haar toekomstplannen.

 

Samen voor MKB financiering

Diana heeft zich sinds februari 2018 bij SmartFunding Amsterdam aangesloten. Samen met Dirk-Jan speelt ze in op de groeiende vraag naar financieringsmogelijkheden van het MKB door de verschillende mogelijkheden in kaart te brengen en financieringsplannen te stroomlijnen. In haar ogen laten ondernemers de (traditionele) banken snel links liggen. Ten onrechte, bancaire leningen zijn tegenwoordig vaak een essentieel onderdeel in een gestapelde financiering. “Ondernemers zijn vaak geneigd naar één mogelijkheid van financiering te kijken, maar juist een combinatie van verschillende soorten financieringen biedt mogelijkheden. Naast crowdfunding, kun je met een deel bancaire lening en een deel lease of een deel informeel, bijvoorbeeld een mooi bedrag financieren”.

Met kennis van alle mogelijke financieringsvormen én partnerships met banken en alternatieve financiers kunnen Diana en Dirk-Jan  de juiste combinaties van financieringen maken. Dirk-Jan helpt met zijn kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zowel ondernemerschap als financiën ondernemers met het behalen van hun groeiwensen. Zijn drijfveer is startups en scale-ups helpen met het bepalen en verkrijgen van de ideale financieringsmix, zodat de ondernemers zich richten op de bedrijfsambities. Diana vult Dirk-Jan met haar ervaring en kennis op het gebied van MKB, bancaire en lease financieringen, goed aan. Ze gaat uit van de kracht van ondernemer, en stelt niet alleen zijn/haar plannen centraal, maar laat daarbij ook zichzelf als mens zien. “Door elkaar te leren kennen en door als ondernemer open te zijn over je financiële situatie ontstaat een ontspannen sfeer en kun je als adviseur goed meedenken. Ideeën voor verschillende vormen van financiering komen bij ons vandaan, dat is ons vakgebied waar we onze creativiteit in kwijt kunnen”.

 

Zekerheid en begeleiding

Uniek aan SmartFunding is haar persoonlijke benadering en werkwijze: in een aantal simpele stappen begeleidt SmartFunding ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van een optimale financieringsmix. Hierin worden ondernemers voorzien van onafhankelijk advies en wordt er samen met de ondernemer gewerkt aan een ijzersterke businesscase. Dit wordt gerealiseerd door onder meer een balansrating van CreditReform (een door de European Central Bank geaccrediteerd rating systeem) toe te voegen, zodat de kredietwaardigheid van de ondernemers onafhankelijk getoetst wordt. Met een creditrating, financiële analyses en een haalbaarheidscheck op zak, benadert SmartFunding een zorgvuldig samengestelde selectie van financiers met een financieringsaanvraag. Door daarnaast gebruik te maken van monitoring middels ‘SmartCash’ geeft SmartFunding maandelijks inzicht in hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. 

Ben jij een MKB-ondernemer die op zoek is naar een financiering en zich daarbij wel met zijn eigen zaak wil blijven bemoeien?

Neem dan contact op met Dirk-Jan 06 5472 2979 of Diana 06 - 18 15 60 54.