Terug naar overzicht

Blog: We vroegen het....

We vroegen onze expert Marcel Monteba naar 5 manieren om sneller in aanmerking te komen voor bedrijfsfinancieringen. Marcel is kredietadviseur voor regio UtrechtHier zijn tips:

 • Zorg dat je administratie (MIS) op orde is. Dit klinkt misschien heel suf, maar het ordenen en bijhouden van inkomsten en uitgaven is belangrijk wanneer je in aanmerking wilt komen voor een financiering. Wanneer jij zelf goed inzicht hebt in jouw omzet en kosten, kan er snel bij worden gestuurd waar nodig is. Financiers houden van orde.
   
 • Strak debiteurenbeheer. Het bijhouden van je debiteurenbeheer behoort tot de kans vergroter voor kredietverstrekking. Openstaande  debiteuren kosten geld, energie en belemmeren de handel. Logisch dus dat financiers dit graag tip-top in orde zien. Steek dus energie in jouw debiteurenbeheer en vergroot je kansen.
   
 • Goede kostenbeheersing is belangrijk voor een beter rendement maar voor de winst van morgen is de markt belangrijk.
   
 • Diverse personeelsbestanden. Een goede mix van ervaren en vernieuwend personeel wordt door financiers als pluspunt gezien. Dit kan jouw kans dus aanzienlijk verhogen.
   
 • ​Zorg voor een goed onderbouwd bedrijfsplan. Mijn laatste tip voor ondernemers is om extra aandacht te besteden aan je bedrijfsplan. Zorg er vóórdat je naar de bank gaat voor dat jouw financieringsverzoek goed onderbouwd is. Stel doelen voor belangrijke gebieden zoals verkoop, marketing, kosten, personeel, financiën etc. Aan de hand hiervan kan worden nagegaan of de juiste koers gevolgd wordt. Dit geeft financiers inzicht in de slagingskans van jouw nieuwe bedrijfsidee en vergroot jouw kans op financieringssucces.

Heb jij wat aan deze tips en wil je met een van onze experts in gesprek gaan? Neem dan contact op!