Terug naar overzicht

Ook het Utrechtse MKB raakt middels hét Ondernemersbelang bekend met SmartFunding.

Gongslag voor SmartFunding op Beursplein. Nu het voor ondernemers van het Midden- en Kleinbedrijf complexer is om een financiering te verkrijgen, biedt SmartFunding de uitkomst. Dit nieuwe landelijke initiatief maakt ondernemen voor het MKB makkelijker en helpt Nederlandse MKB-ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van financieringen tussen 250.000 en 5 miljoen euro. MKB-financiering in vier stappen

Op basis van onafhankelijk advies, lokale kennis en persoonlijke begeleiding, aangevuld met een onafhankelijke balansrating ondersteunt SmartFunding bij het bepalen van een financieringsmix die precies past bij iedere ondernemer en zijn toekomstplannen. SmartFunding zet dé standaard neer voor financiering voor het MKB in Nederland en lanceert haar concept met een eerste vestiging in regio Utrecht. Verwacht wordt dat dit jaar nog vier nieuwe vestigingen geopend worden.

MKB-financiering in vier stappen

Uniek aan SmartFunding is haar persoonlijke benadering en werkwijze: in vier simpele stappen begeleidt SmartFunding ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van een passende financieringsmix. Hierin worden ondernemers voorzien van onafhankelijk advies en wordt er samen met de ondernemer gewerkt aan een ijzersterke businesscase. Dit doen zij onder andere door een balansrating van CreditReform toe te voegen, zodat de kredietwaardigheid van de ondernemers onafhankelijk getoetst wordt. Deze balansrating is een door de European Central Bank geaccrediteerd ratingsysteem dat als gevolg hiervan gebruikt mag worden voor de herfinanciering van kredieten door financiële dienstverleners. Door daarnaast gebruik te maken van monitoring maakt SmartFunding maandelijkse inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. De MKB-ondernemer heeft hiermee doorlopend inzicht in zijn liquiditeitspositie.

Regio Utrecht 

Onder leiding van Marcel Monteba opent SmartFunding een vestiging op de Maliebaan in Utrecht. Monteba gaat met zijn kennis van zakelijke financiering, opgedaan tijdens diverse interim functies en als zelfstandig adviseur, nu MKB-ondernemers helpen om hun financieringsaanvragen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij specifieke wensen en eisen van de financiers. Met kennis van verschillende financieringsmogelijkheden én partnerships met banken en alternatieve financiers kan SmartFunding de juiste combinaties van financieringen maken die nodig zijn om ondernemers te helpen met het behalen van hun groeiwensen. Door veranderende regelgeving (o.a. Basel III) en de veranderde acceptatiekaders bij banken is het verkrijgen van financiering voor het MKB complexer geworden. Accountants hebben als gevolg van terugtrekkende banken en complexere regelgeving moeite een adviserende en bemiddelende rol in te nemen. SmartFunding heeft met haar persoonlijke benadering het vermogen tot groei voor het MKB binnen handbereik. “Met SmartFunding proberen wij de lacune die banken laten te dichten door persoonlijk onafhankelijk advies te geven over de juiste financieringsvormen: een gesprekspartner voor de ondernemer” aldus Monteba.SmartFunding werkt samen met de belangrijkste banken en beleggingsinstellingen van Nederland en biedt een scala aan financieringsmogelijkheden. Mogelijke vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers daarnaast toegang tot private investors en direct leiders. Bekijk hier de pagina van onze vestiging in Utrecht.

Ben jij MKB-ondernemer, ben je zoek naar alternatieve financieringsbronnen en wil je je met je eigen zaak bemoeien? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bron: http://ondernemersbelang.nl/utrecht/actueel/nieuw-initiatief-om-mkb-te-laten-groeien-start-in-utrecht/