Terug naar overzicht

De Financiële Telegraaf-ondernemen besteedt aandacht aan onze lancering

Een nieuwkomer in het rijtje mkb-financieringsvormen is SmartFunding, een landelijk initiatief dat fungeert als fondsenvergelijken en donderdag wordt gelanceerd met een vestiging in Utrecht.

Het bedrijf helpt Nederlandse ondernemers bij het aanvragen van financiering tussen de €250.000 en €5 miljoen, met de focus op persoonlijke begeleiding.

SmartFunding is een initiatief van voormalig hoofd business development van Euronext Fred van der Stappen en Irma Langeraert, vroeger zakelijk adviseur bij ING. Het duo wil 'De Hypotheker' voor mkb-financieringen worden en op termijn het concept in franchisevorm uitrollen. Onderscheidende factor is de balansrating van CreditReform: een door de ECB geaccrediteerd ratingsysteem dat daardoor gebruikt mag worden voor de herfinanciering van kredieten door financiële dienstverleners, die de kredietkwaliteit van de ondernemingen onafhankelijk toetst. Door monitoring maakt SmartFunding maandelijks inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen

Van der Stappen hielp in zijn tijd bij Euronext ondernemers hun financieringsaanvragen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de specifieke wensen en eisen van de financiers. het tweetal ziet een groeiende behoefte aan alternatieve financieringsbronnen bij ondernemers, en aan onafhankelijke ondersteuning bij het benaderen van deze bronnen. ,,Echte begeleiding en persoonlijk contact zijn hierbij onmisbaar”.

Mogelijke vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers daarnaast toegang tot private investers en direct lenders.

Bronhttp://www.telegraaf.nl/dft/ondernemen/26750860/_Persoonlijke_begeleiding_bij_mkb-steun_.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter