Terug naar overzicht

Fred van der Stappen lanceert SmartFunding

Fred van der Stappen, de voormalige Benelux-directeur van Schroders en tot eind 2015 hoofd business development van Euronext Amsterdam, heeft een nieuw initiatief gelanceerd: SmartFunding, dat ondernemers begeleidt bij alternatieve financiering.

Van der Stappen heeft de onderneming gestart samen met Irma Langeraert, die actief is geweest als zakelijk adviseur bij ING en sinds 1995 haar eigen bedrijf heeft: ILFA Treasury Support.

Het tweetal claimt jarenlange expertise te hebben op het gebied van financieringen en ondernemerschap. Van der Stappen heeft bij Euronext een aantal initiatieven op dit terrein gelanceerd.

In een toelichting zegt het tweetal dat het 'een groeiende behoefte ziet aan alternatieve financieringsbronnen bij ondernemers, en aan onafhankelijke ondersteuning bij het benaderen van deze bronnen. Echte begeleiding en persoonlijk contact zijn hierbij onmisbaar.'

SmartFunding wil ondernemers begeleiden bij financiering voor bedragen tussen de 250.000 euro en 5 miljoen euro. Men wil daarbij op termijn naar een franchisemodel groeien en ondernemers begeleiden bij kasstroom-management.

Groot aantal financiële partners

Op de website van SmartFunding worden diverse financieringsvormen gepresenteerd: met een korte looptijd (tot 1 jaar) tot en met een lange looptijd (meer dan 1 jaar). Daarbinnen kennen banken en financiële instellingen vele varianten en vormen. 'Welke vorm het beste bij jou past, is afhankelijk van wat er gefinancierd wordt en van je specifieke situatie en mogelijke wensen,' aldus de toelichting op de website.

De vormen van financiering die SmartFunding biedt zijn: bankleningen, factoring, leasing, crowdfunding, private investors en direct lending.

SmartFunding zegt op zijn website samen te werken met ABN Amro, ING en Rabobank voor bancaire leningen, met VoordeGroei van Bart Vemer (ex-BNP Paribas IP), Neos (waarin Schroders participeert) en Collin Crowdfunding voor alternatieve financiering en voor factoring wil men gebruik maken van de diensten van DAS, Voldaan, TrefiFinance en SVEA Finans.

Het tweetal doet zelf geen financiering en heeft om die reden geen vergunning nodig van de AFM.

Bron: http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/fred-van-der-stappen-lanceert-smartfunding​