Private investors / business angels

Wat zijn private investors en business angels?

Een private investors, ook wel business angel genoemd, zijn investeerders die priv├ę investeren. Het zijn vaak ondernemers die eerder succes hebben gehad met hun onderneming en met het verdiende geld investeren in startups.

Kennis en kunde

Private investors hebben door hun ervaring kennis opgebouwd over ondernemen en weten hoe ze van een startup een succes kunnen maken. Wanneer ze investeren brengen ze vaak niet enkel geld binnen maar delen ze deze kennis ook met de ondernemer. Een groot deel van de tijd wordt een private investor aandeelhouder en ondersteunt hij het bedrijf niet alleen met zijn geld.

Netwerken

Het vinden van een private investor of business angel is niet altijd even gemakkelijk. Omdat de private investor zich ook met de bedrijfsvoering bemoeit is het belangrijk dat er een klik is tussen de investeerder en ondernemer, zonder klik kan dit spanningen opleveren.

Hiernaast investeert een private investor zijn eigen geld en zal daarom sterk overtuigd moeten worden van het plan. Een ijzersterke pitch is daarom van groot belang en de kans is groot dat je deze pitch aan meerdere investeerders moet laten horen. Niet iedere businessangel zal geïnteresseerd zijn en de kans op een goede match is het grootst wanneer de angel ook een bepaalde klik heeft met de branche of het product.

Het vinden van private investors

Private investors kunnen op meerdere manieren gevonden worden. Allereerst is het mogelijk om in je directe omgeving opzoek te gaan naar vermogende personen die je pitch aan willen horen. Hiernaast zijn er in Nederland meerdere organisaties die zich inzetten voor business angels en ondernemers en de match tussen deze twee proberen te vinden. Deze organisaties weten de business angels te vinden, maar geven minder vaak gespecialiseerd advies en begeleiding. Juist deze begeleiding kan doorslaggevend zijn in de overtuigingskracht naar de business angel.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Je kunt ons bereiken via:

+31 (0)85 303 56 65 of info@smartfunding.nl

woman smilling

Waarom SmartFunding?

1
Onafhankelijk advies

2
Lokale kennis & betrokkenheid

3
Persoonlijke begeleiding