Onze Werkwijze:

In vier slimme stappen je financiering geregeld

SmartFunding helpt ondernemers met een financieringsvraag op weg naar de meest passende financiering. In een aantal duidelijke stappen begeleiden we je naar de financiering die het beste bij je vraag past. Binnen een aantal stappen worden de volgende zaken gedaan:

 

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Je kunt ons bereiken via:

+31 (0)85 303 56 65 of info@smartfunding.nl

woman smilling

Onze werkwijze

Financiering in vier stappen

1. Intake

Persoonlijk advies

Voordat we een financieringsaanvraag in gang zetten willen we een helder beeld hebben van de financieringsbehoefte. Hoe is die ontstaan en wat is de omvang? Daarom heeft SmartFunding altijd een persoonlijke benadering. Alleen als we jou en je onderneming leren kennen, kunnen we je goed adviseren om jouw plannen te verwezenlijken.

2. Business case

Financiële analyse

In een grondige analyse brengen we alle financiële aspecten van de aanvraag in kaart, net als de onderbouwing ervan.

Creditscoring

In de creditscoring worden alle relevante financiële risico’s van de onderneming in kaart gebracht, en hoe deze door je investeringsbeslissing beïnvloed worden. Zo kan de potentiële financier goed inschatten wat de kansen en risico’s van zijn investering zijn.

Haalbaarheidscheck

Een grondige check of de financieringsaanvraag plausibel is en kans van slagen heeft. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de hoogte van de investering in relatie tot de mogelijkheden om de financieringslasten te dragen.

3. Financiering

Financieringsaanvraag

De financieringsaanvraag bevat alle relevante cijfers en brengt de terugverdientijd, KPI’s en doorlooptijden helder in kaart. Altijd voorzien van een gedegen onderbouwing om de kans van slagen te bevorderen. 

Begeleiding naar financiers

Met de gedegen voorbereiding van de financiële analyse, haalbaarheidscheck en creditrating op zak, wordt een selectie van financiers benaderd met je financieringsaanvraag.

4. Monitoring

Ondersteuning

Om je commitment naar financiers waar te kunnen maken biedt SmartFunding doorlopende ondersteuning. Wij voorzien je van online prognose- en rapportagetools. En ondersteunen je bij de jaarlijkse actualisatie van de creditscoring en met automatische rapportering aan de financiers.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat SmartFunding voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Of doe meteen de online Intake.

Doe de online intake

Waarom SmartFunding?

1
Onafhankelijk advies

2
Lokale kennis & betrokkenheid

3
Persoonlijke begeleiding